Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 939 beoordelingen

Verhuizen: wat doe ik met mijn energiecontract?

Wanneer u gaat verhuizen krijgt u niet alleen te maken met andere hypotheekkosten. Ook het energiecontract vraagt om aandacht. Het is belangrijk om te beslissen wat u met uw huidige energiecontract gaat doen. U heeft verschillende opties: u kunt uw huidige contract meenemen naar uw nieuwe adres, een nieuw contract afsluiten bij dezelfde energiemaatschappij, of overstappen naar een andere energieleverancier.

Welke keuze u het beste kunt maken, hangt af van verschillende factoren. Die bespreken wij op deze pagina. 

Uw energiecontract meeverhuizen naar uw nieuwe woonadres

Er bestaat natuurlijk een mogelijkheid om uw energiecontract mee te verhuizen naar uw nieuwe woonadres. Dit kan handig zijn als u tevreden bent met uw huidige energieleverancier en graag bij hen wilt blijven. U kunt contact opnemen met uw energiemaatschappij en hen informeren over uw verhuizing. 

Zij zullen u begeleiden bij het proces en ervoor zorgen dat uw energiecontract wordt overgezet naar uw nieuwe adres. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het regelen van een nieuw contract en kunt u uw energiezaken eenvoudig voortzetten op uw nieuwe locatie.

Of wilt u toch liever overstappen? 

Ook kan het interessant zijn om te kijken naar andere leveranciers wanneer u gaat verhuizen. Misschien kunt u profiteren van betere tarieven of verbeterde diensten bij een nieuwe energieleverancier, internetprovider, of andere nutsbedrijven. Het is een goed moment om uw opties te verkennen en te zien of er alternatieven zijn die beter aansluiten bij uw behoeften en budget. Vergeet niet om tijdig uw lopende contracten op te zeggen en de overstap te regelen om eventuele onderbrekingen in uw dienstverlening te voorkomen.

Verhuizen zonder een bestaand energiecontract? 

Heeft u in een huurwoning gewoond en gaat u naar een koopwoning waar het energiecontract wel zelf geregeld moet worden? Ook dan raden we aan om uitgebreid op zoek te gaan naar de beste aanbiedingen. Neem de tijd om verschillende energieleveranciers te vergelijken op basis van tarieven, contractvoorwaarden en klantrecensies. Door de juiste keuze te maken kunt u mogelijk besparen op uw energiekosten en profiteren van betere service. Vergeet niet om tijdig uw nieuwe energiecontract af te sluiten, zodat u bij de overgang naar uw nieuwe woning direct van energie voorzien bent.

Vergeet de meterstanden niet

Op de dag dat u de sleutel van uw nieuwe woning ontvangt, is het belangrijk om de meterstanden te noteren. Vraag de verkoper of verhuurder om deze te ondertekenen. Vervolgens geeft u deze meterstanden door aan uw (nieuwe) energieleverancier. Vanaf dat moment start de betaling van energiekosten voor uw nieuwe woning. Binnen enkele weken ontvangt u dan een eindnota. Controleer altijd of de vermelde meterstanden kloppen.

Blogcategorie
Categorieën
Tags
Contactgegevens

Budget Verhuisservice

info@budgetverhuisservice.nl

085 060 4444 (landelijk nummer)

 

KvK: 63122308

Onze site maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, bekijk onze Cookie voorwaarden voor meer informatie.