Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 939 beoordelingen

Kosten verhuisbedrijf

Kosten verhuisbedrijf

budget-verhuisservice-banner-standaard

De onderstaande onderzoeksresulaten zijn van november 2016. In totaal hebben 34 verhuisbedrijven deelgenomen aan dit onderzoekWat zijn de kosten van een verhuisbedrijf?

De kosten van een verhuisbedrijf zijn natuurlijk afhankelijk van uw wensen. Er zijn namelijk verschillende factoren die invloed hebben op de kosten van uw verhuizing. Laten wij deze even globaal voor u op een rijtje zetten zonder het te ingewikkeld te maken.


1: Verhuizen met een erkend of niet erkend verhuisbedrijf?

Kosten erkend verhuisbedrijf: gemiddeld 1360,- op basis van een 3 persoons huishouden ( binnen een straal van 30 kilometer )

Erkende verhuizers zijn vaak goed verzekerd tegen schades en komen uw inboedel vaak bezichtigen om vervolgens een vaste prijsafspraak te maken. Vaak worden erkende verhuisbedrijven ingezet voor buitenlandse verhuizingen of projectverhuizingen binnen Nederland. Er zijn slechts weinig particulieren die ervoor kiezen om een erkend verhuisbedrijf in te schakelen voor de eigen verhuizing. Dit heeft vaak te maken met de kosten, deze liggen namelijk stukken hoger als bij een niet erkend verhuisbedrijf. Kosten verhuisbedrijf: tussen 30,- en 50,- per uur per verhuizer. Materieel is niet meegerekend.


Waarom liggen de kosten van een erkend verhuisbedrijf hoger?

 1. De “organisatie van erkende verhuizers” heeft een commercieel oogmerk. Het kost verhuisbedrijven relatief veel om zich hier bij aan te sluiten.
 2. Erkende verhuizers werken voornamelijk voor zakelijke klanten en moeten zich veel meer concentreren op Co2 bewust zijn. Sommige verhuiswagens van erkende verhuisbedrijven rijden zelfs elektrisch. Een goed initiatief? Vinden wij ook! Maar deze kosten worden wel doorgerekend naar u als klant.
 3. Vast personeel, geen flexwerkers en hoge pensioenen binnen de transportsector.

Kosten niet erkend verhuisbedrijf: gemiddeld 590,- op basis van een 3 persoons huishouden ( binnen een straal van 30 kilometer  )

Een niet erkend verhuisbedrijf heeft ook zijn verplichtingen en is vaak goed gedekt tegen schades. Echter werken deze bedrijven vaak op uurtarief waardoor een goede voorbereiding van uw verhuizing weer een directe factor is voor de kosten van uw verhuizing. Wees dus goed voorbereid en pak alles in! Kosten verhuisbedrijf: tussen 24/30,- per uur, per verhuizer.


Waarom liggen de kosten van een niet erkend verhuisbedrijf lager?

 1. Niet erkende verhuizers hoeven zich niet aan te sluiten bij brancheorganisaties of collectieve verzekeringen en hebben de mogelijkheid om een eigen werkwijze aan te houden. Overweeg natuurlijk wel of het verhuisbedrijf waar u mee in zee gaat, alle zaken netjes op orde heeft.
 2. Een niet erkend verhuisbedrijf hoeft geen eigen opslagplaats te hebben, wat natuurlijk enorm veel kosten met zich meeneemt. Veel niet erkende verhuisbedrijven kiezen ervoor om te werken met regionale opslagplaatsen, om zo de kosten van uw verhuizing te drukken. Voor het gebruik van de oplsagplaatsen worden er over het algemeen, goede prijsafspraken gemaakt.
 3. U hoeft uw inboedel niet volledig (verplicht ) in te pakken. Het is natuurlijk wel aan te raden om zoveel mogelijk in te pakken, anders bent u ook niet verzekerd. Maar mocht u zelf het besluit willen nemen om bepaalde stukken inboedel niet in te pakken om de kosten van uw verhuizing te drukken, dan geven wij een groot gelijk.

2: Gaat u zelf inpakken of laat u dit verzorgen?

Zelf inpakken is natuurlijk stukken voordeliger. Maar vergist u zich niet! Inpakken is tijdrovend en kan na een aantal uren toch vervelend worden waardoor u misschien iets minder aandacht zult besteden aan de manier waarop u inpakt en dat kan vervelende situaties opleveren!

Alle verhuisbedrijven zullen netjes met uw spullen omgaan maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom is het belangrijk om zowel de grote als kleine stukken goed in te pakken en te bedekken tegen eventuele schades. Wij adviseren u het volgende in te pakken:


 • Al uw glazen en servies
 • Tv, elektronica
 • Antiek
 • Spiegels, vitrines
 • Lampenkappen, sta lampen etc.
 • Aardewerk, vazen & potten

Deze verhuisartikelen kunt u bestellen via onze website. Daarnaast kunnen de meeste bouwmarkten u ook voorzien van verhuismaterialen. Wat heeft u precies nodig?


 • verhuisdozen
 • flinke stapel oude kranten
 • noppenfolie
 • stretchfolie
 • tape ( geen duck tape aub )
 • stickers ( voor aanwijzingen op uw dozen )
 • blauwe, stevige stortzakken ( voor bijvoorbeeld uw schoenen of speelgoed )
 • kosten verhuismaterialen: afhankelijk van uw inboedel 10,- tot 150,- euro
Vandaag nog een scherpe offerte per mail?

 

3: Villa, rijtjeshuis of appartement?

Kosten verhuisbedrijf bij Villa of 2 onder 1 kap:

Met Budgetverhuisservice komt ons gemiddelde uit op 1320,- ( verhuizen naar vergelijkbare woning binnen straal van 30 kilometer )

 • Vaak grotere meubels die in en uit elkaar geschroefd moeten worden. Hou hier rekening mee bij het reserveren van uw verhuizing.
 • Afhankelijk van de situatie, vaak een langere afstand tot de verhuiswagen
 • In geval van veel kunst of antiek adviseren wij een aparte rit voor deze uitzonderlijke stukken.
 • Dozen het liefst klaar laten staan op de begane grond.

Kosten verhuisbedrijf bij rijtjeshuis of hoekwoning:

Met Budgetverhuisservice komt ons gemiddelde op 590,-

 • Zorgt u ervoor dat er zo min mogelijk losse spullen zijn ( ivm het inlaadwerk )
 • Dozen graag op de begane grond.
 • Verdeel zware items zoals boeken, evenredig over alle dozen.
 • Zorg voor parkeergelegenheid ( dicht mogelijk bij voor of achterdeur )
 • Maak duidelijke afspraken over (de)montagewerkzaamheden.

Kosten verhuisbedrijf Appartement:

Met Budgetverhuisservice komt ons gemiddeld uit op 310,-

 • Reserveer een lift voor uw verhuizing en overleg dit met de buren.
 • Hou rekening met spullen die niet door het trappenhuis of in de lift passen. Wij kunnen in dit geval een verhuislift inschakelen of gebruik maken van touw en blok.
 • Losse spullen zoveel mogelijk in ( afgesloten ) zakken en dozen.
 • Uw verhuizing het liefst beginnen voor of na de ochtendspits.
 • Indien er een elektrische klapdeur is; overleg met de huisbaas of deze tijdelijk uit mag.

4: Kosten verhuizing in het weekend of doordeweeks

De kosten van uw verhuizing zullen gemiddeld iets hoger liggen in het weekend dan op een doordeweekse dag. Dit heeft vaak te maken met beschikbaarheid. Mocht u flexibel zijn en zo goedkoop mogelijk willen verhuizen? Dan adviseren wij u om op een doordeweekse dag te verhuizen en drukke dagen zoals de maandagochtend of vrijdagmiddag te vermijden. Gemiddeld bent u bij verhuizen in het weekend 17% minder goedkoop uit dan op een doordeweekse dag.


Vrijblijvend een offerte ontvangen?

De kosten van ons verhuisbedrijf zijn erg aantrekkelijk, daarnaast bieden wij een uitstekende verhuisservice waarin alle mogelijkheden bespreekbaar zijn. Vraag daarom om een vrijblijvende offerte en ontvang dezelfde dag een prijsschatting per e-mail of bel met 085-0604444.

Beoordeel goedkoop verhuizen met Budget Verhuisservice:

Bekend van RTL4
Zorgeloos verhuizen Sinds 1992!
Vorige slide
Volgende slide
Vandaag nog een scherpe offerte per mail?
Handige informatie
Contactgegevens

Budget Verhuisservice

info@budgetverhuisservice.nl

085 060 4444 (landelijk nummer)

 

KvK: 63122308

Onze site maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, bekijk onze Cookie voorwaarden voor meer informatie.