Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 939 beoordelingen

Sirelo

kleine-verhuizing

Sirelo is volgens eigen zeggen een onafhankelijk verhuisplatform waarop je allerlei verhuistips kunt vinden, verhuisbedrijven kunt beoordelen op basis van reviews en zelfs offertes van verschillende verhuisbedrijven kunt aanvragen.

Maar hoe werkt Sirelo nou echt? En is de informatie betrouwbaar? Wij delen graag onze eigen ervaring met jou.

Vandaag nog een scherpe offerte per mail?

Sirelo in het kort!

Triglobal, het moederbedrijf van Sirelo is opgericht door de zoon van een oud ondernemer in de verhuisbranche. In plaats van dat de zoon ervoor besloot het harde werk en het imperium van zijn vader door te zetten en verder uit te breiden, besloot hij Sirelo.nl op te zetten om juist geld te verdienen aan hardwerkende verhuizers zoals zijn vader. Sirelo heeft namelijk een hele slimme marketing strategie die tot zover, goed uitpakt. Hierover meer:

Verschillende verhuisbedrijven door heel Nederland proberen massaal klanten te werven door positieve reviews te laten schrijven op de drukbezochte website van Sirelo. Voor kleinere of vaak startende verhuisbedrijven is dit dus dé ideale manier om nieuwe klanten aan te trekken!


Iedereen kan klanten werven via Sirelo!

Sirelo is een online platform op het gebied van verhuizingen, waarvan wij denken dat zij zelf nooit een verhuizing hebben georganiseerd. Wij vinden daarom geen specialisten op het gebied van verhuizingen, maar eerder online marketeers.

Als online marketingbedrijf is het voor Sirelo dus minder lastig om veel van hun websitebezoekers te verleiden tot het doen van een offerte-aanvraag. Deze marketingkennis hebben zij immers in huis. De aanvragen die zij hebben geworven kunnen zij dan weer doorverkopen aan verschillende verhuisbedrijven die bereid zijn om voor de offerte-aanvraag te betalen.


Voorwaarden om je aan te melden bij Sirelo:

Een aangesloten verhuisbedrijf hoeft in principe niks te doen en nergens bij aangesloten te zijn. Het onderstaande is voldoende:

De eisen die Sirelo stelt aan een verhuisbedrijf:

 • Een website waarop te zien is dat je verhuisdiensten levert.
 • Een inschrijving bij de kamer van koophandel.

Sirelo checkt niet of:

 • Verhuisbedrijven over de juiste certificaten beschikken.
 • Verhuisbedrijven ervaring hebben in de transportsector.
 • Of de verhuisbedrijven verzekerd zijn.
 • De verhuisbedrijven deugdelijke verhuismaterialen hebben.
 • Voert geen enkele fysieke check uit voordat het een verhuisbedrijf op de website plaatst.

Echte statistieken!

In dit artikel over Sirelo gaven wij eerder aan dat Sirelo over het algemeen werkt met kleinere, niet erkende verhuisbedrijven. De marketing afdeling van Sirelo kon dit niet waarderen en heeft ons aan laten schrijven door een advocaat met het verzoek deze informatie te verwijderen. Echter liegen de cijfers er niet om.

Van de 47 verhuisbedrijven in Den Haag zijn er:

 • 15 verhuisbedrijven die zijn opgericht door oud medewerkers van Budget Verhuisservice of zijn oud partners.
 • Slechts 6 verhuisbedrijven van de 47 zijn Erkende Verhuizers.
 • Meerdere verhuisbedrijven in Den Haag nemen niet op, of zijn niet meer actief.

Wat kost het om een offerte-aanvraag te kopen bij sirelo?

Van de exacte kosten zijn wij niet op de hoogte omdat Sirelo dit nog niet met ons heeft willen delen. Maar wat wij wel weten is dat de aanvraag vaak naar 5 verschillende verhuisbedrijven gaat, die naar alle waarschijnlijkheid tussen de €10 en €15 euro per aanvraag betalen. Zo verdienen zij dus aan elke bezoeker die een offerte aanvraagt om en nabij de €62.50 euro!


Slimme maar sluwe strategie!

Iedereen die aangeeft een verhuizer te zijn, kan door anonieme bezoekers worden beoordeeld op de website van Sirelo.nl. Echter wanneer een klant een review geplaatst heeft, kan het verhuisbedrijf niet controleren wie de review geschreven heeft. Het verhuisbedrijf kan ook niet in contact komen met de schrijver of een reactie plaatsen onder de geschreven review. Als het verhuisbedrijf wel wilt reageren, dan zijn zij verplicht om een widget of banner van sirelo op de eigen website te plaatsen. En dan komt het sluwe gedeelte!

Wat de meeste verhuisbedrijven niet weten is dat er 3 links verborgen zitten in een widget of een banner van Sirelo! U kunt zich misschien voorstellen dat als een verhuisbedrijf linkt naar een andere website die ook affiniteit heeft met verhuizen, Google dit ziet als een soort van aanbeveling. Dit noemt men linkbuilding. Hierdoor stijgt de website van Sirelo.nl enorm in Google! Zie Hieronder aan de linkerkant hoe de zogeheten ‘widget’ van Sirelo er uit kan zien. Rechts ziet u de drie verborgen links die doorverwijzen naar de website van Sirelo. Van de drie links is er maar één ‘No-follow‘ link. Dit is een link die geen waarde doorspeelt. Twee links zijn ‘Follow” links en verwijzen dus volop en bewust door naar de website van Sirelo.

De bovenstaande widget die hier als voorbeeld gebruikt is, staat op de website van Cargospecials.com. Onbewust zorgt dit verhuisbedrijf er dus voor dat de Website van Sirelo pal onder zijn eigen website staat in de zoekmachines. Dit komt dankzij de widget, die drie keer uitlinkt naar Sirelo.nl.

In de SEO titel van Sirelo staat dat je reviews kunt lezen over Cargospecials. En aangezien wij ons anno 2019 helemaal in het review tijdperk bevinden, is de kans groot dat de bezoeker die opzoek was naar Cargospecials nu klikt op de webiste van Sirelo! Daar wordt je met leuzen als “bespaar tot wel 40% op je verhuiskosten”, als snel tot de verleiding gebracht om offertes van verschillende verhuisbedrijven te gaan vergelijken. Dit ten nadele van de klanten van Cargospecials.com. Zo kunnen zij makkelijk klanten verliezen aan andere verhuisbedrijven die Sirelo betalen voor het ontvangen van een offert-aanvraag!


Sirelo echt onafhankelijk?

Iedere verhuizer kan zich aanmelden bij Sirelo. Sterker nog, Sirelo plaatst informatie van alle verhuisbedrijven, inclusief logo, automatisch en ongevraagd op de website Sirelo.nl. Dit is een onrechtmatige daad, daar waar een logo intellectueel eigendom is en niet zonder toestemming van de eigenaar gebruikt mag worden. Hier heeft het management van Sirelo kennelijk geen boodschap aan. Zelfs student verhuisbedrijven staan op de website als gekwalificeerde en professionele verhuizers! Wij geloven dat Sirelo volledig onafhankelijk is maar vinden de manier waarop zij werken echt beneden niveau.

Succesvolle verhuisbedrijven zijn de dupe van Sirelo

Eenmaal op de website van Sirelo kan het publiek ieder verhuisbedrijf anoniem beoordelen. Het verhuisbedrijf kan hier niet op reageren tenzij het verhuisbedrijf de
Sirelo widget op zijn website plaatst, en dus gedwongen de website van Sirelo aan het promoten is. Een aantal verhuisbedrijven die wij hebben gesproken hebben ook klachten over deze werkwijze van Sirelo.

Voorbeeld?

Hieronder zie je de zoekresultaten van Google wanneer je opzoek bent naar het verhuisbedrijf Cargospecials.com. Cargospecials op positie 1, Sirelo vlak eronder op een uitdagende positie 2! Sirelo wilt dus bewust gevonden worden op de handelsnamen van verhuisbedrijven om zo bezoekers te trekken.


Nadelen van Sirelo

Veel van de verhuisbedrijven die getoond worden op de website van Sirelo zijn niet professioneel en zeer klein kwa omvang van de organisatie, waardoor zij dus graag gebruik maken van websites zoals Sirelo.nl om meer klanten te trekken. Deze verhuisbedrijven worden vrijwel nergens op getoetst, dus kunnen meteen aan de slag.

Helaas maken veel van deze zogenaamde verhuisbedrijven misbruik van het zwakke beleid van Sirelo.nl. Dit doen zij door volop valse reviews te laten schrijven, waardoor u als bezoeker het idee heeft dat u een offerte aanvraagt bij een goed aangeschreven verhuisbedrijf, maar in realiteit zijn veel reviews geschreven door vrienden of familie.

Sirelo geeft aan zijn best te doen om valse reviews eruit te pikken, maar dat lukt Sirelo natuurlijk niet zonder hoor en wederhoor.

Sterker nog, in het geval van Budget Verhuisservice is het zelfs zo dat onze echte reviews, die door echte klanten zijn geschreven, niet op de website geplaatst worden. Gehaaide verhuisbedrijven die er een dagtaak van maken lukt het wel om reviews te plaatsen op de website van Sirelo.


Bedrogen door te lage offertes!

Omdat de verschillende verhuisbedrijven strijden om u als klant binnen te halen krijgt u vaak te lage offertes opgestuurd die niet haalbaar zijn. Er bestaat dus een hele grote kans dat u na afloop van de verhuizing een hoger bedrag moet betalen dan eerder met u is gecommuniceerd. Dit is een bekend maar zeer groot probleem voor offerte-websites als Sirelo.nl.


Nadelen van Sirelo

 • Verhuisbedrijven worden bijna nergens op gecheckt.
 • Sirelo geeft zelf aan de authenticiteit van reviews niet te kunnen garanderen.
 • Voornamelijk kleinere verhuisbedrijven met weinig/geen eigen klanten.
 • U komt in de verleiding om te selecteren op prijs in plaats van op kwaliteit.

Voordelen van Sirelo

De website van Sirelo staat boordevol goede en bruikbare informatie. Denk bijvoorbeeld aan inpaktips en informatie over hoe u kunt emigreren naar een ander land en welke voorwaarden daar aan verbonden zijn.

 • Een onafhankelijke organisatie die bezig is om naast prijs ook de kwaliteit van verhuisbedrijven op een andere manier weer te geven
 • Geven een overzicht van alle verhuisbedrijven in Nederland zonder te discrimineren op grootte, type, et cetera.

Wij weten niet of wij 40% goedkoper zijn, maar bieden u wel eerlijke offertes!

1Uw verhuizing
2Adressen
3Contactgegevens
 • 1. Soort verhuizing

 • 2. Datum & Tijd

 • MM slash DD slash JJJJ

Ervaring of klachten over Sirelo? Deel deze dan met ons via info@budgetverhuisservice.nl.

Vandaag nog een scherpe offerte per mail?

Beoordeel goedkoop verhuizen met Budget Verhuisservice:

Bekend van RTL4
Zorgeloos verhuizen Sinds 1992!
Vorige slide
Volgende slide
Vandaag nog een scherpe offerte per mail?
Handige informatie
Contactgegevens

Budget Verhuisservice

info@budgetverhuisservice.nl

085 060 4444 (landelijk nummer)

 

KvK: 63122308

Onze site maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, bekijk onze Cookie voorwaarden voor meer informatie.