Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 883 beoordelingen

Kosten voor opslag in Nederland

Gaat u binnenkort verhuizen en zoekt u een tussentijdse oplossing voor uw meubilair of waardevolle spullen? Dan kan een opslag uitkomst bieden. Maar wat betaalt u doorgaans voor een tijdelijke opslag in een self storage of particuliere garagebox? We vertellen u er graag meer over.

De gemiddelde kosten voor opslagruimte

In Nederland zijn er zowel goedkope als dure opslagplaatsen. Met name de hoeveelheid aan spullen die u wilt opslaan hebben invloed op de prijs van een opslagbox, maar ook de prijzen tussen warenhuizen onderling verschillen. Daarnaast kosten verschillende extra diensten, zoals verzekeringen, beveiliging, en klimaatbeheersing, extra. Het is verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken en goed te kijken naar de voorwaarden en extra kosten voordat u een keuze maakt voor opslagruimte. Zo kunt u de beste optie vinden die past bij uw behoeften en budget.

De voordeligste optie: u kunt al een opslagruimte huren voor slechts € 4 per maand. Deze prijs is budgetvriendelijk, maar biedt ook beperkte ruimte. Dit is een geschikte keuze als u weinig bezittingen heeft. Door kritisch te kijken naar wat u wilt behouden en wat niet, kunt u geld besparen. Voor € 9 per maand kunt u een iets ruimere opslagruimte huren, wat meer flexibiliteit biedt.

Gemiddelde tarieven: Voor de opslag van een volledige inboedel betaalt u gemiddeld zo’n € 30 per maand. Hiermee kunt u een opslagruimte van 10 tot 20 kubieke meter huren, wat voldoende is voor de meeste bezittingen in een gemiddeld huishouden.

De meest luxe optie: Indien u een ruime villa bezit, een groot gezin heeft, of de opslagruimte gebruikt voor commerciële doeleinden zoals een winkel of bedrijf, kunt u een opslagruimte van meer dan 40 kubieke meter huren. Hoewel dit aanzienlijk duurder is, met kosten die vaak gemakkelijk € 100 per maand bedragen, kan het nog steeds voordeliger zijn dan het huren van een magazijn. Dit maakt het zeker de moeite waard om te overwegen.

Externe opslag: Wat zit er bij de prijs inbegrepen?

De ene verhuurder van opslagruimte is de andere niet, en dus zijn er verschillende extra’s en faciliteiten die u per verhuurder kunt verwachten. De ene opslag zal verwarmde ruimtes bieden, de ander zal u juist weer de mogelijkheid bieden om 24/7 gebruik te kunnen maken van de box. Enkele punten die belangrijk zijn bij uw overweging kunnen betrekking hebben op spullen verzekeren, de manier waarop de opslag is afgesloten en hoe inbraakgevoelig deze is.

Ook een verzekering afsluiten behoort vaak tot de mogelijkheden. Het is natuurlijk van belang dat uw waardevolle meubilair wordt vergoed indien deze worden beschadigd of gestolen. Sommige bedrijven bieden dit los aan, anderen nemen dit in de verhuurprijs op. Het is dan ook altijd goed aan te raden om vooraf onderzoek te doen naar de kosten en de voorwaarden die u daarvoor krijgt.

Keuzes die de prijs voor mobiele opslag beïnvloeden

Wanneer u opslagruimte nodig heeft, kijkt een verhuurder van opslagruimtes vooral naar de onderstaande punten:

  • Duur van de opslag: Betreft het een tijdelijke opslag of juist een langdurige opslag? Indien laatstgenoemde tot uw voorkeur behoort, is het belangrijk om te kijken naar flexibele contracten met gunstige tarieven voor langdurige opslagperiodes. Zo kunt u mogelijk profiteren van kortingen of speciale aanbiedingen voor langlopende opslagcontracten.
  • Extra verzekeringen: Overweeg of u extra verzekeringen wilt afsluiten voor de opgeslagen spullen. Sommige opslagbedrijven bieden standaard verzekeringen aan, maar deze dekking kan beperkt zijn. Als u waardevolle of kwetsbare bezittingen opslaat, kan het verstandig zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten om eventuele schade of verlies te dekken.
  • De faciliteiten die worden geboden: Voor het opslaan van spullen in een verwarmde ruimte met airconditioning betaalt u meer dan wanneer u ze plaatst in een groot, onverwarmd magazijn. Daarnaast kan ook de huurprijs stijgen voor extra diensten zoals 24/7 beveiliging, onbeperkte toegang en het gebruik van bijvoorbeeld trolleys of karren.

Besparen bij inboedel opslaan?

Wanneer u op zoek bent naar manieren om te besparen bij het opslaan van uw inboedel, kan het delen van uw opslagruimte een slimme optie zijn. Door samen te werken met familieleden, vrienden of zelfs buurtgenoten kunt u de kosten delen en toch profiteren van de voordelen van een opslagruimte. Door gezamenlijk een grotere opslagruimte te huren, kunt u mogelijk ook in aanmerking komen voor volumekortingen en lagere tarieven. Zorg ervoor dat u duidelijke afspraken maakt over het gebruik van de ruimte, de verdeling van de kosten en de toegangsregelingen om eventuele misverstanden te voorkomen. Op deze manier kunt u efficiënt gebruik maken van opslagfaciliteiten en tegelijkertijd uw kosten verlagen.

Essentiële tip: Vraag offertes aan!

Wilt u niet te veel betalen voor opslagruimte? Vraag dan geheel vrijblijvend offertes op bij veilige opslagruimtes. Ongeacht het soort opslag dat u nodig heeft, het is altijd verstandig om meerdere offertes te vergelijken om zo de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Door offertes aan te vragen kunt u niet alleen de kosten vergelijken, maar ook de voorwaarden, de beschikbare ruimte en eventuele extra services zoals beveiliging en toegangsregelingen.

Wilt u de totale kosten berekenen voor uw verhuizing? Bekijk dan ook onze tarieven voor het verhuizen met Budget Verhuisservice. Of neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Blogcategorie
Categorieën
Tags
Contactgegevens

Budget Verhuisservice

info@budgetverhuisservice.nl

085 060 4444 (landelijk nummer)

 

KvK: 63122308

Onze site maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, bekijk onze Cookie voorwaarden voor meer informatie.