Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 883 beoordelingen

Aanhangwagen/boedelbak huren

Verhuist u binnenkort naar uw nieuwe woning? Dan zijn er verschillende oplossingen voor het vervoeren en transporteren van uw bezittingen. Een van de meest praktische opties is het huren van een aanhangwagen of boedelbak. Met een ruime keuze aan formaten en mogelijkheden bieden deze aanhangers een handige en kosteneffectieve oplossing voor het veilig en efficiënt verplaatsen van uw spullen naar uw nieuwe locatie.

Waarom een aanhangwagen huren?

 1. Extra laadruimte voor grotere ladingen of omvangrijke voorwerpen.
 2. Flexibiliteit, omdat u de aanhanger alleen huurt wanneer u deze nodig heeft.
 3. Kosteneffectief voor incidenteel gebruik, omdat u alleen betaalt voor de huurperiode.
 4. Gemak van keuze, omdat verhuurbedrijven een breed scala aan aanhangers aanbieden voor verschillende behoeften en budgetten.

Alternatief voor een aanhangwagen: Huur een verhuiswagen

Als een aanhangwagen niet voldoet aan uw behoeften of als u op zoek bent naar een meer uitgebreide optie, overweeg dan het huren van een verhuiswagen inclusief verhuizers. Een verhuiswagen biedt meer ruimte en kan geschikt zijn voor grotere verhuizingen of transportklussen. Met een verhuiswagen kunt u uw spullen veilig en efficiënt vervoeren naar uw nieuwe bestemming. Informeer bij verhuurbedrijven naar de beschikbare opties en kies de beste oplossing voor uw specifieke situatie.

Welke aanhanger huren?

Er zijn een aantal soorten bagagewagens beschikbaar voor verschillende verhuis- en transportbehoeften. Hier zijn enkele veelvoorkomende opties:

 • Een kleine aanhangwagen met één as is een open model met afmetingen van 186 bij 111 bij 35 cm. Het laadvermogen van deze aanhangwagen is maximaal 250 kilo. Deze kleine aanhanger is geschikt voor het vervoeren van een aantal verhuisdozen, maar niet voor grotere items zoals een bed.
 • Een grote aanhangwagen met één as heeft binnenafmetingen van 246 bij 131 bij 35 cm en kan tot 400 kilo aan huisraad dragen. Hierin passen grotere meubelstukken zoals een bank of een bed.
 • Voor verhuizingen bij nat weer is er een kleine aanhangwagen met één as en een kap. Met afmetingen van 246 bij 131 bij 150 cm biedt deze voldoende ruimte voor eenvoudige huisraad. Het maximale gewicht is 320 kilo.
 • Grote aanhangwagens met twee assen hebben een ruimere binnenmaat van 296 bij 131 bij 35 cm en kunnen tot 1140 kilo dragen.
 • Voor extra bescherming tegen weer en wind is er een grote aanhangwagen met twee assen en een kap. Met binnenafmetingen van 296 bij 131 bij 150 cm is er ruimte voor tot 1060 kilo aan huisraad, wat voldoende is voor het verhuizen van een complete inboedel.

Verhuurmogelijkheden voor een aanhangwagen

Wilt u binnenkort een aanhangwagen huren? Dan betaalt u in de meeste gevallen een tarief per drie uur of per kalenderdag. Naast het standaardtarief bieden verhuurbedrijven vaak ook opties voor langere verhuurperiodes, zoals een weekendtarief of een weektarief, wat voordeliger kan zijn als u de aanhangwagen langer nodig heeft. Sommige verhuurbedrijven bieden ook extra diensten, zoals het huren van spanbanden, verhuisdekens of een elektrische lier, om uw verhuizing of transportklus gemakkelijker te maken. Het is raadzaam om de voorwaarden en tarieven van verschillende verhuurbedrijven te vergelijken om de beste deal te vinden die past bij uw behoeften en budget.

Bagagewagen huren: Welke factoren bepalen de prijs?

Bij het huren van een bagagewagen zijn er verschillende factoren die de prijs kunnen beïnvloeden:

 1. Type bagagewagen: De prijs kan variëren afhankelijk van het type bagagewagen dat u huurt, zoals een gesloten of open aanhangwagen, en de grootte van de wagen.
 2. Duur van de huurperiode: De huurprijs wordt vaak berekend op basis van de duur van de huurperiode, of het nu per uur, per dag, per weekend of per week is.
 3. Extra opties en accessoires: Sommige verhuurbedrijven bieden extra opties en accessoires aan, zoals spanbanden, verhuisdekens, een elektrische lier of een slot voor de bagagewagen. Het toevoegen van deze extra’s kan de totale huurprijs verhogen.
 4. Verzekering: Het is verstandig om na te gaan of de huurprijs inclusief verzekering is of dat u een aparte verzekering moet afsluiten voor de gehuurde bagagewagen. Een uitgebreidere verzekering kan leiden tot hogere kosten.

Een aanhanger huren: Kies verstandig

Van een geremde aanhangwagen tot een gesloten aanhangwagen, er zijn verschillende opties beschikbaar om aan uw specifieke behoeften te voldoen. Beoordeel bijvoorbeeld het netto laadvermogen dat u denkt nodig te hebben en kies een aanhanger die voldoende capaciteit biedt voor uw lading. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals de afstand van uw reis, de wegomstandigheden en eventuele extra benodigdheden zoals spanbanden of verhuisdekens. Door verstandig te kiezen, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste aanhanger selecteert die veiligheid, gemak en efficiëntie biedt voor uw project.

Blogcategorie
Categorieën
Tags
Contactgegevens

Budget Verhuisservice

info@budgetverhuisservice.nl

085 060 4444 (landelijk nummer)

 

KvK: 63122308

Onze site maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, bekijk onze Cookie voorwaarden voor meer informatie.