Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 883 beoordelingen

Verhuizen checklist in 2024: Wat u niet moet vergeten

Heeft u met veel plezier een nieuwe woning gekocht of gehuurd? Gefeliciteerd! Dan is het zaak om u langzaam voor te gaan bereiden op de verhuizing naar uw nieuwe stek. Bij Budget Verhuisservice weten wij als geen ander dat een succesvolle verhuizing begint bij een goede voorbereiding. We helpen uw dan ook graag op weg zodat u geen essentiële punten mist. Of het nu gaat om het plannen van de verhuisdatum, het inpakken van uw spullen of het regelen van nutsvoorzieningen, met onze handige checklist bent u helemaal klaar voor de grote dag.

Goed voorbereid aan de slag: Wat u vooraf moet regelen

Bij een verhuizing komen vaak meer zaken op u af dan u vooraf wellicht denkt. Naast het regelen van een verhuiswagen en het inpakken van uw spullen zijn er nog tal van andere zaken die u niet moet vergeten. Denk bijvoorbeeld aan het doorgeven van uw adreswijziging aan instanties, het opzeggen of overzetten van abonnementen en het regelen van eventuele vergunningen voor parkeren of het plaatsen van een verhuislift. Met een goede voorbereiding voorkomt u stress en kunt u straks onbezorgd genieten van uw nieuwe woning.

Denk voorafgaand aan de verhuizing aan zaken als:

 • Diverse fiscale zaken die nodig zijn om de verhuizing te realiseren
 • Het aanmelden van uw nieuwe adres bij diverse instanties
 • Het inschrijven wanneer u naar een nieuwe gemeente verhuist
 • De juiste benodigdheden vooraf inschakelen, denk aan verhuiswagens en verhuisdozen
 • Nieuwe contracten afsluiten, zoals gas, water en licht. Maar ook Netflix en andere abonnementen

Essentiële tip: Plan de verhuizing

Een goede voorbereiding is het halve werk. En juist met verhuizen benadrukken we graag dat een goed doordacht plan essentieel is. Begin op tijd met het plannen van de verhuizing. Maak een gedetailleerde checklist (of gebruik onze!) en stel een realistische tijdlijn op voor alle taken die moeten worden uitgevoerd. Reserveer indien nodig verhuiswagens, huur verhuispersoneel in en zorg ervoor dat u alle benodigde materialen op tijd in huis hebt.

Een strakke planning helpt u om stress te verminderen en de verhuizing soepel te laten verlopen. Daar proeft u na de verhuizing de vruchten van!

Hoe maak ik een checklist verhuizen?

Voordat u gaat verhuizen is het belangrijk dat u zichzelf een aantal essentiële vragen stelt. Waar gaat u heen verhuizen? Wat is daar allemaal voor nodig? En hoe kunt u de verhuizing op de beste manier plannen? Door alles vooraf in een planning te noteren, weet u precies wat er moet gebeuren en wanneer. Begin met het maken van een lijst van alle taken die moeten worden uitgevoerd, zoals het regelen van verhuisdozen, het informeren van instanties over uw adreswijziging, en het plannen van transport.

Zorg ervoor dat u de lijst regelmatig bijwerkt en afvinkt wat al is voltooid. Op die manier houdt u het overzicht en verloopt uw verhuizing zo soepel mogelijk. En vergeet de kleine dingen niet!

Of kies voor de verhuizing checklist van Budget Verhuisservice

We begrijpen dat het maken van een eigen checklist lastiger is dan het lijkt. Natuurlijk staan we graag voor u klaar en bieden we u onze uitgebreide verhuis checklist, waarin alle zaken worden besproken die nodig zijn om de verhuizing in goede banen te leiden. Met deze tips voor verhuizen komt u niet voor onverwachte verrassingen te staan. Deze to do list hebben wij opgesteld met de kennis en ervaring over verhuizen die we door de jaren heen hebben opgebouwd.

“Wij ontzorgen u voor, tijdens en na uw verhuizing. Daar kunt u op rekenen.”

Voorbereiding na definitieve aankoop nieuwe huis

Heeft u recent een nieuwe woning gekocht of gehuurd? Dan feliciteren we u graag met uw nieuwe stek. Maar de focus kan al snel naar de verhuizing, die u stap voor stap kunt gaan regelen. Onderstaande zaken kunt u vooraf voorbereiden om ‘ready’ te zijn op de grote verhuisdag:

 1. Verkoop de oude woning: Dubbele lasten zijn nooit fijn. Zorg er dan ook voor dat de oude woning verkocht is voordat u gaat verhuizen. Maar let op de datum van sleuteloverdracht. Als de verkoop van uw oude woning nog niet rond is op het moment van verhuizen naar uw nieuwe huis, kan dit leiden tot vervelende situaties. Het is daarom belangrijk om de verkoop van uw oude woning zo goed mogelijk te plannen en ervoor te zorgen dat de sleuteloverdracht naadloos aansluit op de verhuisdatum.
 2. Bepaal de werkzaamheden en eventuele verbouwingen: Houd voorafgaand aan de verhuizing rekening met eventuele zaken die u wilt gaan aanpassen. Maak een lijst van de werkzaamheden en verbouwingen die u wilt uitvoeren, zoals schilderen, vloeren leggen of het renoveren van de keuken. Door dit vooraf te plannen, kunt u direct na de verhuizing aan de slag en voorkom u dat u in een huis vol klus-werkzaamheden terechtkomt. Vraag alvast offertes op bij diverse partijen.
 3. Pas eventuele fiscale zaken aan: Als u naar een nieuwe woning verhuisd kan het goed zijn dat dit impact heeft op enkele belastingzaken. Doe vooraf dan goed onderzoek.
 4. Meet de woning op: Voordat u begint met het plannen van de indeling en het kopen van meubels, is het belangrijk om de afmetingen van de verschillende kamers in uw nieuwe woning nauwkeurig op te meten. Op die manier voorkomt u dat uw meubels koopt die te groot of te klein zijn voor de ruimte. Meet niet alleen de lengte en breedte van de kamers, maar ook de hoogte van het plafond en de afmetingen van eventuele deur- en raamopeningen.
 5. Controle, controle, controle: Zorg ervoor dat u van tevoren aan huidige bewoners vraagt waar u rekening mee kunt houden. Maar denk ook aan spullen die de oude bewoners eventueel nog willen aanbieden en of alles nog wel zo goed functioneert.
 6. Het uitzoeken van een nieuwe school, opvang, of tandarts: Wanneer u op tijd bent met het regelen van deze zaken voorkomt u wachttijden.
 7. Zorg voor verhuisdozen en ander verhuismateriaal: Zorg voor verhuisdozen en ander verhuismateriaal: Het is essentieel om voldoende verpakkingsmateriaal bij de hand te hebben voor het inpakken van al uw bezittingen. Denk hierbij niet alleen aan verhuisdozen, maar ook aan inpakpapier, bubbeltjesplastic, tape en markers voor het labelen van de dozen.
 8. Sluit uw gas, water en licht op tijd af: Beëindig de oude abonnementen en sluit nieuwe voor uw nieuwe woning. Zo heeft u ook nog tijd om prijzen van aanbieders te vergelijken.
 9. De precieze verhuisdatum vaststellen: Bepaal tijdig op welke datum u wenst te verhuizen en zorg ervoor dat u rondom die dagen voldoende dagen vrij bent.
 10. Bepalen wie u gaat inschakelen: Kiest u voor een ervaren verhuisbedrijf of schakelt u liever de hulp in van vrienden of familie. Bepaal vooraf goed wat u wilt.
 11. Indien nodig, zorg voor opslagruimte: Als u tijdelijk niet alle spullen mee kunt verhuizen naar uw nieuwe woning, bijvoorbeeld omdat u nog geen definitieve plek hebt voor bepaalde meubels of omdat u gaat verbouwen, dan is het verstandig om opslagruimte te regelen.

Voorbereiding 3 maanden van tevoren

 • Geef uw adreswijziging door aan de instanties die dit moeten weten. Vermeld de datum waarop u vermoedelijk gaat intrekken in uw nieuwe woning.
 • Regel eventuele parkeervergunningen wanneer u naar de stad verhuist.
 • Begin langzaamaan met het inpakken van spullen die u niet direct nodig gaat hebben.

Voorbereiding 1 maand van tevoren

 • Denk na over de handbagage die u direct nodig hebt als u gaat verhuizen naar uw nieuwe woning
 • Houdt belangrijke papieren en waardevolle spullen apart om er zeker van te zijn dat u deze tijdig kunt pakken wanneer u deze nodig hebt.
 • Nieuwe adres doorgeven aan de kopers van uw oude woning. Op die manier kunnen ze post die mogelijk nog op uw oude adres aankomt, doorsturen naar uw nieuwe adres. U kunt ook gebruikmaken van de verhuisservice van PostNL, waardoor u post automatisch met u meeverhuist.

Voorbereiding 1 week voor het verhuizen

 • Zorg voor voldoende eten en drinken op de verhuisdag: Het is belangrijk om tijdens de verhuizing goed gehydrateerd en gevoed te blijven. Zorg daarom voor voldoende snacks, water en makkelijk te bereiden maaltijden voor u en uw verhuishulp.
 • Maak de koelkast en vriezer leeg: Voorkom verspilling en neem de tijd om de koelkast en vriezer leeg te maken voordat u gaat verhuizen. Gebruik opgeslagen voedsel of geef het weg aan vrienden, familie of buren.
 • Zorg voor muntgeld: Zorg ervoor dat u voldoende muntgeld bij u heeft voor eventuele winkelwagens en parkeermeters tijdens het verhuisproces.
 • Controleer de beschermviltjes: Voorkom beschadigingen aan vloeren en meubels door te controleren of alle beschermviltjes nog op hun plek zitten onder meubels en zware objecten.
 • Demonteer meubels die u de laatste week niet meer nodig hebt: Vereenvoudig het verhuisproces door meubels die u de laatste week niet meer gebruikt, zoals extra stoelen of tafels, tijdig te demonteren.
 • Doe de was: Zorg ervoor dat al uw kleding en beddengoed gewassen en droog zijn voor de verhuisdag, zodat u alles schoon en fris kunt meenemen naar uw nieuwe woning.
 • Maak de woning schoon voor oplevering: Laat uw oude woning netjes achter door grondig schoon te maken voor de oplevering. Vergeet hierbij niet om ook de ramen te lappen en eventuele vloeren te stofzuigen en te dweilen.
 • Voorkom miscommunicatie: Dubbelcheck of de afspraak met het verhuisbedrijf nog steeds staat zoals afgesproken, om eventuele misverstanden of vertragingen te voorkomen.

Voorbereiding op de verhuisdag zelf

 • Zet de wekker op tijd: Zorg ervoor dat u vroeg genoeg opstaat, zodat u voldoende tijd hebt om u voor te bereiden op de verhuisdag en om eventuele onverwachte problemen op te lossen.
 • Pak de laatste spullen in: Verzamel de laatste items die nog ingepakt moeten worden en zorg ervoor dat alles klaarstaat om mee te nemen naar uw nieuwe woning.
 • Check de meterstanden in uw oude en nieuwe huis: Controleer de meterstanden van gas, water en elektriciteit in zowel uw oude als nieuwe woning. Noteer deze gegevens nauwkeurig voor de administratie en om later eventuele geschillen te voorkomen.
 • Loop alle ruimtes nog een keer door: Controleer nog een laatste keer of alle kamers leeg zijn en of er geen persoonlijke spullen achtergelaten zijn. Vergeet ook niet om ramen en deuren te sluiten en de sleutels in te leveren.
 • Inladen: Begin met het inladen van uw spullen in de verhuiswagen of -auto. Zorg ervoor dat alles op een veilige en efficiënte manier wordt ingeladen, met zware objecten onderin en lichte objecten bovenop.
 • Zorg voor de laatste schoonmaakklusjes: Voordat u definitief vertrekt, neem nog even de tijd om de laatste schoonmaakklusjes uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld het schoonmaken van de keuken of badkamer zijn, of het stofzuigen van de vloeren.

Meer weten over het verhuizen?

Bij Budget Verhuisservice staan we graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden en u te helpen bij een soepele verhuizing. Of het nu gaat om praktisch advies, het huren van verhuisbenodigdheden, of het regelen van een volledige verhuisservice, wij zijn er om u te ondersteunen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij uw verhuisplannen.

Blogcategorie
Categorieën
Tags
Contactgegevens

Budget Verhuisservice

info@budgetverhuisservice.nl

085 060 4444 (landelijk nummer)

 

KvK: 63122308

Onze site maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, bekijk onze Cookie voorwaarden voor meer informatie.