Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 883 beoordelingen

Wat kost een verhuizing?

Verhuizen kan een tijdrovende klus zijn. Daarom kiezen veel mensen ervoor om een verhuisbedrijf in te schakelen. Door de vele keuze aan verhuisbedrijven zijn er logischerwijs ook veel prijzen. Het kostenplaatje van een verhuizing hangt af van verschillende factoren, zoals de omvang van de verhuizing, de afstand tussen de oude en nieuwe woning, de hoeveelheid verhuiswerk dat uitbesteed wordt en eventuele extra services die worden afgenomen.

We helpen u graag door u meer te vertellen over de kosten die u gemiddeld kwijt zult zijn bij een complete verhuizing. Zo kunt u eenvoudig bepalen hoe u de verhuizing aanpakt en wat u eventueel zelf kunt doen.

Verhuisbedrijf inschakelen of zelf doen?

Verhuizen omvat veel stappen. Van inpakken tot meubels in elkaar zetten en van dozen sjouwen tot het veilig transporteren van kwetsbare voorwerpen. Als u een druk leven heeft of niet over de nodige tijd en energie beschikt, kan het inschakelen van een verhuisbedrijf een verstandige keuze zijn. Professionele verhuizers hebben de expertise, ervaring en het juiste materiaal om uw verhuizing efficiënt en zonder schade te laten verlopen.

Echter, als u de kosten wilt minimaliseren en bereid bent om zelf de handen uit de mouwen te steken, kunt u er ook voor kiezen om de verhuizing zelf te doen. Bedenk wel dat zelf verhuizen meer tijd en fysieke inspanning vergt, en dat u mogelijk ook meer risico loopt op beschadigingen aan uw bezittingen. Het is belangrijk om de afweging te maken op basis van uw persoonlijke situatie, budget en voorkeuren.

De afstand van de verhuizing bepaalt de prijs 

Hoe groter de afstand tussen de oude en nieuwe woning, hoe meer een verhuisbedrijf doorgaans rekent voor de verhuizing. Maar denk bijvoorbeeld ook aan de afstand tussen de woning en de verhuiswagen. Kan de wagen bijvoorbeeld niet voor de deur worden geparkeerd? Dan duurt de verhuizing logischerwijs ook langer en zullen de kosten ook hoger zijn.

Maar denk bijvoorbeeld ook de afstand in hoogte. Moet u naar hogere verdiepingen verhuizen? Dan is een verhuislift vaak essentieel. En ook dat kost vaak extra.

Hoeveel spullen gaat u verhuizen?

Bepaal vooraf hoeveel spullen u gaat verhuizen. Ook hier geldt: Hoe meer spullen u wilt verhuizen, hoe meer er moet worden verhuisd, ingepakt en gesjouwd. Maak een inventarisatie van al uw bezittingen en overweeg of u bepaalde items wilt verkopen, weggeven, of opslaan voordat u gaat verhuizen. Op die manier kunt u een beter beeld krijgen van de omvang van de verhuizing en kunt u zich goed voorbereiden op de benodigde tijd, inspanning en kosten.

Verhuisd u in het weekend?

Een verhuisbedrijf rekent normaal gesproken vaak een toeslag voor verhuizingen die plaatsvinden in het weekend. Dit komt doordat weekendverhuizingen populairder zijn en verhuisbedrijven vaak hogere kosten hebben voor personeel en transport op deze dagen. Het is daarom verstandig om bij het plannen van uw verhuizing rekening te houden met deze toeslag en indien mogelijk te overwegen om op een doordeweekse dag te verhuizen om kosten te besparen.

Wat is de gemiddelde prijs voor verhuizen?

Een gemiddelde verhuizing wordt geschat op basis van arbeidsuren. Gemiddeld rekent een verhuizer in 2024 zo’n € 45,- per uur. Een particuliere verhuizing kost dan al snel tussen de € 1500,- en € 2000,-. Maar woont u bijvoorbeeld in een klein appartement? Dan zakken de kosten met enkele honderden euro’s.

We benoemen niet voor niets richtlijnen omdat iedere verhuizing simpelweg anders is. Vraag dan ook verschillende offertes aan bij een erkend verhuisbedrijf. Dan weet u precies waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten.

Andere zaken die impact hebben op de verhuisbedrijf kosten

  • Hoeveel verhuizers nodig zijn
  • Of er verhuisdozen nodig zijn
  • Wilt u uw hele inboedel verhuizen of slechts enkele meubels
  • Of u naar twee locaties verhuisd (bijvoorbeeld voor een deel naar een opslag)

Kosten verhuisbedrijf inschakelen: Vraag vrijblijvend een offerte aan

Als erkende verhuizers vertellen wij u graag wat het verhuizen met Budget Verhuisservice u gaat kosten. We beoordelen de opdracht en maken op basis daarvan een nauwkeurige offerte. Zo komt u achteraf niet verrassingen te staan en weet u direct wat u kunt verwachten.

Neem direct contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen. Wij staan graag voor u klaar om u een overzicht van de totale verhuiskosten te geven en u mogelijk te helpen tijdens de verhuizing. Goedkoop verhuizen begint bij Budget verhuisservice!

Blogcategorie
Categorieën
Tags
Contactgegevens

Budget Verhuisservice

info@budgetverhuisservice.nl

085 060 4444 (landelijk nummer)

 

KvK: 63122308

Onze site maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, bekijk onze Cookie voorwaarden voor meer informatie.