Met een verhuisdag in aantocht vraag je je misschien af of je dit zelf moet regelen of dat je het verhuiswerk moet uitbesteden. Zelf verhuizen of laten doen, wat zijn de belangrijkste voor- en nadelen?

Verhuizen: zelf doen

Natuurlijk kost deze optie het minste geld. Vraag vrienden, familie, collega’s (of misschien zelfs je oude of nieuwe buren) om mee te sjouwen. Leen een busje van iemand uit je kennissenkring. Red je het hiermee? Dat is fijn! Houd er echter rekening mee dat hoeveel hulp je ook krijgt, je moet vaak alsnog een busje of boedelwagen huren. Ook is het wel zo netjes om iedereen die heeft geholpen een aardigheidje te geven en voor eten/drinken te zorgen.

Verhuizen: uitbesteden verhuisbedrijf

Een verhuisbedrijf kan je veel werk uit handen nemen. Jij bepaalt aan de hand van je budget hoeveel de verhuizers je helpen. De basisprijs bestaat, naast de hoeveelheid spullen die je verhuist, uit de kilometerkosten (van je oude naar je nieuwe huis), eventuele weekendtoeslag, parkeerkosten, en het aantal verhuizers dat meehelpt. Soms moet je een verhuislift huren voor zware of lastig te verplaatsen meubels.

Tot slot kun je voor een extra bedrag al je spullen laten in- en weer uitpakken. Als je dat kunt betalen, is dat ideaal. Je moet er echter ook rekening mee houden dat je duidelijke instructies geeft. De kast die eerst in je woonkamer stond, wil je in je nieuwe huis misschien wel op het thuiskantoor. Zo zijn er meer voorbeelden te bedenken. Label dozen dan ook niet met de oude plek, maar met de plek die de spullen in je nieuwe huis krijgen.

Waar moet je op letten?

Als je kiest voor de hulp van een verhuisbedrijf, zijn dit twee belangrijke aandachtspunten:

  • Offertes aanvragen: doe dit bij meerdere aanbieders en vergelijk zowel prijs als kwaliteit (bijvoorbeeld aan de hand van beoordelingen). Kijk ook goed of en hoe je spullen verzekerd zijn en wat je vergoed krijgt bij schade.
  • Vergunningen: voor zowel je oude als nieuwe adres moet mogelijk een parkeervergunning voor de verhuiswagen worden aangevraagd. Doe dit op tijd!

Zelf doen of uitbesteden?

Iedereen kiest wat het beste bij het eigen budget past. Maak een inventaris van hoe ver je zelf komt met behulp van vrienden en familie. Kijk dan of extra hulp inhuren nodig is en wat je ervoor over hebt.


Ons team van verhuizers heeft sinds 1992 ervaring als verhuisbedrijf en is inzetbaar door heel Nederland. Met name in de grote steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag, is Budget verhuisservice een veelgevraagd verhuisbedrijf. Ook u kunt nu goedkoop verhuizen, groot en klein, 7 dagen per week en met goed opgeleide verhuizers die u nog de service bieden uit de gulden tijd. Bel Budget verhuisservice via 085-0604444.