Google Beoordelingen
4.7
Gebaseerd op 883 beoordelingen

Praktische zaken bij verhuizen

Enkele tips om uw verhuizing efficiënt te laten verlopen

Gaat u binnenkort verhuizen naar uw nieuwe droomwoning? Dan breekt er een nieuwe fase in uw leven aan. Een verhuizing brengt vaak veel spanning en organisatie met zich mee, maar met de juiste voorbereiding en praktische tips kunt u ervoor zorgen dat alles soepel verloopt.

Veel kleine zaken worden vergeten. Logisch ook, er zijn ontzettend veel dingen waar u rekening mee dient te houden. Toch geven we u graag 5 handige tips die u kunnen helpen om uw verhuizing vlot en zonder stress te laten verlopen.

1- Geef uw adreswijziging door aan gemeentes en instanties

Als u gaat verhuizen, is het van groot belang om uw adreswijziging tijdig door te geven aan de gemeentes en andere instanties. Door uw nieuwe adres te registreren bij de gemeente, zorgt u ervoor dat u officieel bent ingeschreven op uw nieuwe woonadres. Dit is niet alleen van belang voor administratieve doeleinden, maar ook voor het ontvangen van belangrijke post en het aanvragen van gemeentelijke diensten.

Daarnaast is het essentieel om uw adreswijziging door te geven aan instanties zoals uw bank, verzekeringsmaatschappijen, de belastingdienst en abonnementen zoals kranten en tijdschriften. Op deze manier voorkomt u dat belangrijke post verloren gaat en blijft u goed bereikbaar voor officiële correspondentie. Zorg er daarom voor dat u uw adreswijziging tijdig en volledig doorgeeft aan alle relevante instanties.

Lees meer over het doorgeven van uw adreswijziging.

2- Regel alvast uw abonnement bij internet- en tv-providers

Voordat u gaat verhuizen, is het verstandig om alvast uw abonnement bij internet- en tv-providers te regelen. Door dit tijdig te doen, voorkomt u dat u na de verhuizing zonder internet en televisie komt te zitten. Neem contact op met uw huidige provider om te informeren of zij ook op uw nieuwe adres beschikbaar zijn, of bekijk welke andere providers beschikbaar zijn op uw nieuwe locatie.

Het kan ook zijn dat u vanwege de verhuizing wilt overstappen naar een andere provider of een ander abonnement wilt afsluiten dat beter aansluit bij uw wensen en behoeften. Zorg ervoor dat u ruim van tevoren een afspraak maakt voor de installatie, zodat u direct gebruik kunt maken van internet en televisie zodra u in uw nieuwe woning arriveert.

3- Bekijk uw verzekeringen

Als u een woning koopt, dient u voordat u gaat verhuizen, een opstalverzekering en een inboedelverzekering af te sluiten. Met een opstalverzekering is uw woning gedekt tegen schade door brand, storm en inbraak. Een inboedelverzekering verzekert de spullen in uw huis die niet vastzitten, zoals meubels en persoonlijke eigendommen.

4- Vraag alvast uw nieuwe energiecontract aan

Voordat u gaat verhuizen, is het verstandig om alvast uw nieuwe energiecontract aan te vragen. Door dit tijdig te doen, voorkomt u dat u na de verhuizing zonder gas en elektriciteit komt te zitten. Neem contact op met de energieleverancier van uw keuze en geef uw verhuisdatum door. Op basis daarvan kan de leverancier het nieuwe energiecontract in gang zetten, zodat u direct bij intrek in uw nieuwe woning verzekerd bent van energievoorziening. Zorg ervoor dat u alle benodigde informatie paraat heeft, zoals uw nieuwe adres en eventuele meterstanden, om het aanvraagproces soepel te laten verlopen.

5- Geef de meterstanden van het water door

Voor water is het niet mogelijk om zelf een leverancier te kiezen, aangezien dit gebonden is aan de regio. Op de dag van de verhuizing is het belangrijk om de meterstand in uw oude woning op te nemen en deze bij de sleuteloverdracht in uw nieuwe woning te noteren. Deze meterstanden kunt u vervolgens doorgeven aan het waterbedrijf in uw regio.

Andere zaken die u niet over het hoofd moet zien

  • Beoordeel uw oude en nieuwe woning op verborgen gebreken
  • Controleer de staat van elektrische verbindingen
  • Abonnementen omzetten

Goed voorbereid aan uw verhuizing beginnen?

Verhuisd u binnenkort naar een nieuwe gemeente? Dan komen er voldoende zaken op u af waar u op dient te letten. Naast de verhuizing doorgeven aan vrienden en familie, is het belangrijk om ook de nodige administratieve stappen te ondernemen. Denk hierbij aan het doorgeven van uw verhuizing aan belangrijke instanties, zoals de gemeente waar u gaat wonen, maar ook aan het regelen van uw nieuwe energiecontract, internetverbinding en eventuele abonnementen.

Begin op tijd en ervaar de voordelen van een goede voorbereiding. Budget Verhuisservice vertelt u graag meer over de stappen die u niet over het hoofd mag zien. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Blogcategorie
Categorieën
Tags
Contactgegevens

Budget Verhuisservice

info@budgetverhuisservice.nl

085 060 4444 (landelijk nummer)

 

KvK: 63122308

Onze site maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, bekijk onze Cookie voorwaarden voor meer informatie.