Verhuizen met je hond of kat

Als je gaat verhuizen, moet er heel wat worden geregeld. Klussen, inpakken en niet te vergeten de administratieve rompslomp van adreswijzigingen doorgeven. Het is een drukke en hectische periode, en als er iemand is die feilloos aanvoelt dat er iets groots gaat gebeuren, dan is dat wel je hond of kat. Hoe zorg je ervoor dat de verhuizing zo weinig mogelijk stress voor je huisdier oplevert?

De voorbereiding van de verhuizing

De laatste dagen voor de verhuizing zal je huis er nogal chaotisch uitzien. Je bent druk met inpakken , kasten leegruimen en spullen verplaatsen. Hoewel dit voor je hond of kat een goede manier kan zijn om hem voor te bereiden, kan het ook de nodige stress opleveren. Zorg er daarom voor dat je vaste spulletjes zoals een mand, voer- en waterbakjes en de kattenbak op een rustige plek neerzet, het liefst in een aparte kamer waar ze ook tijdens de verhuizing kunnen blijven. Zo loop je niet het risico dat je hond of kat ontsnapt doordat er overal deuren open staan. Als al je spullen in de verhuiswagen staan, is het tijd om je hond of kat mee te nemen en op weg te gaan naar het nieuwe huis.

Verhuizen met je kat

Als je je kat verhuist, zet hem dan ook in het nieuwe huis apart in een kamer die tijdens de verhuizing gesloten blijft. Zet er de kattenbak neer, en het water- en voerbakje en uiteraard de krabpaal en slaapmandje. Zet het deurtje van het reismandje open, zodat je kat de kamer kan verkennen. Als de verhuiswagen helemaal is uitgepakt, wacht dan nog een paar uur voor je de kamerdeur opent en je kat de rest van het huis kan gaan verkennen. Houd je kat ook de eerste weken binnen, zodat hij goed gewend is aan het huis voor hij zijn nieuwe buitenomgeving kan verkennen.

Verhuizen met je hond

Je kunt je hond voorbereiden op het nieuwe huis door hem als het kan alvast mee te nemen naar het nieuwe huis als je er gaat klussen of schoonmaken. Zo leert je hond het nieuwe huis vast kennen en zal de overgang minder groot zijn. Op de dag van de verhuizing neem je je hond ook als laatste mee en kun je hem tijdens de verhuizing het beste ook even in een kamer apart zetten met zijn eigen spulletjes. Laat hem de eerste tijd na de verhuizing nog niet loslopen in zijn nieuwe omgeving, maar doe dit pas als hij er de weg kent.


Ons team van verhuizers heeft sinds 1992 ervaring als verhuisbedrijf en is inzetbaar door heel Nederland. Met name in de grote steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag, is Budget verhuisservice een veelgevraagd verhuisbedrijf. Ook u kunt nu goedkoop verhuizen, groot en klein, 7 dagen per week en met goed opgeleide verhuizers die u nog de service bieden uit de gulden tijd. Bel Budget verhuisservice via 085-0604444.