Verhuizen zonder stress

Zit je voor een verhuizing, en weet je je geen raad? Blijf kalm en denk na. Met een goede voorbereiding en met wat hulp kun je ook je verhuizing zonder stress overleven. Denk aan het nieuwe huis waar je naar toe gaat. Welke spullen wil je daar in elk geval gebruiken? Wat je niet meer wilt hebben hoef je niet te verhuizen. Dat scheelt inpakwerk en gesjouw! Begin op tijd met de selectie, dan is er nog kans om spullen te verkopen via Marktplaats.

Voorbereiding: wat neem je mee?

Bedenk wat je al lang niet meer gebruikt en selecteer kleding en spullen die je niet meer wilt hebben. Werk per kamer, en laat je niet afleiden. Opruimen geeft een goed gevoel, zeker als je bedenkt dat het je verhuizing lichter maakt.

Maak stapels met:
  • Kleding en spullen om weg te geven bijvoorbeeld aan Terre des Hommes, Leger des Heils, Rode Kruis of aan een plaatselijke club voor hun rommelmarkt.
  • Spullen voor verkoop op Marktplaats. Maak direct foto’s en plaats die advertenties. Het geld kun je goed gebruiken voor je nieuwe huis.
  • Spullen die niets waard zijn en die je niet meer gebruikt. In de vuilnisbak!

Voorbereiding: inpakken en schoonmaken

Vergeet niet dat je nieuwe huis ook voorbereid moet worden. Zorg dat er licht en water is. Zet al vast een tafel en een paar stoelen neer. Als het schoon is, kun je snel gaan inrichten. Het scheelt tijd op de verhuisdag zelf.

Inpakken is veel werk en het is belangrijk dat je het systematisch doet. Op de dag van de verhuizing ben je zelf niet overal bij, met een goede voorbereiding gebeurt het zoals jij het wilt.

  • Sorteer spullen die naar dezelfde kamer gaan en pak ze in.
  • Geef de kamers in je nieuwe huis een nummer; badkamer=1, slaapkamer=2, enzovoort.
  • Schrijf op dozen wat er in zit, en noteer het nummer van de kamer waar het heen moet.
  • Houd kostbare spullen en belangrijke papieren bij je. En let op je sleutels!

Actie: het verhuizen zelf

Heb je veel te verhuizen, kies dan voor een professionele verhuizer. Een echt verhuisbedrijf regelt ook transport van moeilijke en zware spullen. Bovendien is het transport verzekerd. Het loont de moeite vooraf verschillende bedrijven om een offerte te vragen, want de prijzen verschillen enorm.

Je kunt ook zelf een bus of vrachtwagen huren. Dan moet je ook genoeg helpende handen organiseren. Verhuizen met vrienden kan heel gezellig zijn. Zorg wel voor een pauze met iets lekkers of een gezamenlijke maaltijd. Dat houdt de moed er in en je kunt nog even centraal je instructies doorgeven.

Actie: uitpakken

Als je hulptroepen er zijn moet je zorgen dat de grote en zware dingen op de goede plaats komen. Als de boekenkast op de juiste plaats staat kun je zelf rustig alle boeken neerzetten zoals jij dat wilt. Dat hoeft niet op de eerste dag klaar te zijn.

Kan de koelkast alvast worden aangesloten? En de wasmachine? Komen je genummerde dozen in de juiste kamers terecht? Kunnen grote meubels in elkaar gezet worden?

Actie: inrichten

Als de basis geregeld is, kun je je wijden aan de inrichting. Een schilderijtje ophangen, een kast inrichten. Misschien wil je nog iets nieuws kopen. Je hebt alle tijd als je eenmaal in je nieuwe huis woont. Neem ook een moment om te genieten. En vergeet niet om foto’s te maken. Je kunt je later niet meer voorstellen hoe je begonnen bent in je huis.


Ons team van verhuizers heeft sinds 1992 ervaring als verhuisbedrijf en is inzetbaar door heel Nederland. Met name in de grote steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag, is Budget verhuisservice een veelgevraagd verhuisbedrijf. Ook u kunt nu goedkoop verhuizen, groot en klein, 7 dagen per week en met goed opgeleide verhuizers die u nog de service bieden uit de gulden tijd. Bel Budget verhuisservice via 085-0604444.