Je ziet de bui al hangen. Verhuizen binnen, van of naar Amsterdam. De stad waar parkeren een kunst is geworden. Waar moet je beginnen met een parkeervergunning aanvragen. Mag ik de straat afzetten met een verhuiswagen of moet ik mijn parkeervergunning opzeggen? Deze vragen worden hier behandeld.

Begin op tijd!

Een parkeervergunning aanvragen kost tijd. Je krijgt te maken met deelgemeenten van Amsterdam. Deze deelgemeenten hebben verschillende regels naar gelang de behoefte aan parkeerplekken in de deelgemeente aanwezig is. Voor de zekerheid kan je het beste een periode van twee maanden aanhouden.

Laat uw verhuizing niet ruïneren door een boete

Amsterdam is een drukke stad en parkeerplekken zijn gewild. Voor verhuizers die het risico nemen om zonder parkeervergunning te verhuizen, let op, de verhuiswagen kan een boete oplopen of zelfs weggesleept worden.

Parkeervergunning Amsterdam

Als je voor je oude adres een parkeervergunning hebt moet je voor het nieuwe adres ook een parkeervergunning hebben. Let op: als je in de wachtrij stond voor een parkeervergunning bij de oude woning moet je deze over laten zetten naar de nieuwe woning. Er kunnen maximaal drie parkeervergunningen per adres worden afgegeven. Dit is afhankelijk of er een garage en/of parkeerterrein bij je woning hoort.

Parkeerplek reserveren

Het is ook mogelijk om een parkeerplek te reserveren. Dit kan je doen door de parkeerplek te bezetten met je eigen auto en het parkeergeld te betalen of via de deelgemeente. Let op: een parkeerplek laten reserveren door de deelgemeente kost leges.

Tijdelijke verkeersmaatregel (TVM)

Als het echt niet anders kan is er de mogelijkheid om de straat af te zetten. Dit heet een tijdelijke verkeersmaatregel.

Zeg de oude parkeervergunning op

Als je bij de oude woning een parkeervergunning had vergeet deze dan niet stop te zetten. Over de resterende gehele maanden krijg je dan je geld terug.

Doorgeven verhuizing

Als je verhuisd bent vergeet dan niet je verhuizing binnen vijf werkdagen door te geven aan de nieuwe (deel)gemeente. De nieuwe gemeente of deelgemeente regelt de verhuizing met de oude (deel)gemeente. Je hoeft jezelf dus niet uit te schrijven bij de oude (deel)gemeente.


Ons team van verhuizers heeft sinds 1992 ervaring als verhuisbedrijf en is inzetbaar door heel Nederland. Met name in de grote steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag, is Budget verhuisservice een veelgevraagd verhuisbedrijf. Ook u kunt nu goedkoop verhuizen, groot en klein, 7 dagen per week en met goed opgeleide verhuizers die u nog de service bieden uit de gulden tijd. Bel Budget verhuisservice via 085-0604444.